Predsjednik u rezidenciji na Cetinju primio novoimenovane ambasadore

Đukanović: Crna Gora se stabilno i dinamično kreće ka zacrtanim razvojnim ciljevima

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Islamske Republike Pakistan, Nj.E. Iftehar Aziza, Mongolije, Nj.E. Batunglage Gankhure i Togoleške Republike, NJ.E. Kaliksta Batosija Mađulbe.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Đukanović je po završetku ceremonije prijema akreditivnih pisama, pojedinačno primio ambasadore I tom prilikom im čestitao imenovanje na dužnosti nerezidentnih ambasadora u Crnoj Gori i poželio uspješno obavljanje diplomatske misije.

Upoznao je ambasadore sa aktuelnim unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori i strateškim pravcima u spoljnopolitičkoj agendi.

"Crna Gora se stabilno i dinamično kreće ka  zacrtanim razvojnim ciljevima.Nakon  učvršćivanja nezavisnosti i ulaska u NATO, fokusirani smo na dalji ekonomski i demokratski razvoj društva  na putu ostvarivanja sledećeg političkog cilja, članstva u EU", kazao je Đukanović.

On je istakao da se Crna Gora razvija kao otvorena i  dinamična ekonomija, demokratsko i multietničko društvo, i uz svoje integracione prirotete, izgrađuje i njeguje odnose i sa drugim zemljama, imajući u vidu i jugoslovensko nasljeđe.

Na tim temeljima Crna Gora će, kako je kazao, nastaviti da razvija kvalitene bilateralne  odnose i sa Pakistanom, Mongolijom i Togoleškom Republikom. Prostor za unapređenje veza postoji u jačanju ugovorne baze, u oblasti ekonomije i kulture,i na multilateralnon planu, dodao je.

Ambasadori su, kako se navodi, sa  uvažavanjem zahvalili Đukanoviću na  prijemu akreditivnih pisama i prenijeli čestitke i izraze poštovanja predsjednika njihovih država.

Ambasador Pakistana posebno je naglasio ulogu Crne Gore u NATO snagama i mirovnim misijama i iskazao pozitivne ocjene za razvoj I uspjeh Crne Gore na domaćem I međunarodnom planu.Ambasadorka Mongolije, čestitala je  Crnoj Gori na članstvu u NATO i iskazala interes za prenošenjem iskustava Crne Gore u procesu reformi i usvajanja standarda na putu ka EU.Ambasador Togoleške Republike istakao je da njegova zemlja visoko  cijeni postignuća Crne Gore, uz očekivanje da će tokom svog diplomatskog mandata doprinijeti snaženju odnosa između dvije države, navodi se u saoštenju kabineta crnogorskogg predsjendika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.