Brajović: Srbi u Crnoj Gori žive kao i svi drugi građani
Ivan Brajović

Crkveni velikodostojnici zloupotrebljavaju boravak

Brajović: Srbi u Crnoj Gori žive kao i svi drugi građani

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je Anteni M da žali što partijarh Irinej pokušava da ubijedi Srbe da im je gore u Crnoj Gori nego što oni to misle. Istakao je da su osjetljive izjave koje daju crkveni velikodostojnici, zloupotrebljavajući boravak u Crnoj Gori.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej ocijenio je da je položaj Crkve u Crnoj Gori danas gori nego u vrijeme okupacije Osmanlija, dok je položaj Srba kao u vrijeme ozloglašene fašističke Nezavisne države Hrvatske (NDH).

Brajović je naglasio da kad komentariše tuđe izjave uvijek razmišlja o odgovornosti koju imaju javne i uticajne ličnosti.

"Posebno što smo u veoma skoroj prošlosti svjedočili kuda vode neodmjerene izjave, posebno usmjerene ka pripadnicima druge nacije, vjere, države. Stoga su posebno osjetljive izjave koje daju pripadnici vjerskih zajednica i crkveni velikodostojnici, zloupotrebljavajući boravak u Crnoj Gori. Uz to kroz navodna pitanja o položaju manjina, u izjavama duhovnika krije se veća strast vezano za pitanja imovine i nekretnina", odgovorio nam je Brajović.

Koliko god zapaljive, neadekvatne izjave bile opasne po bilo koje kategoriju stanovništva, Brajović misli da je naše društvo dostiglo stepen zrelosti takav da njegove osnovne vrijednosti ne mogu biti ugrožene.

"Žalim što vjerski poglavar pokušava da ubijedi Srbe u Crnoj Gori da im je gore nego što oni to misle. Srbi u Crnoj Gori žive kao i svi drugi građani, dijele istoriju, sadašnjost i budućnost društva kojem su izabrali da pripadaju i da u njemu žive", poručio je prvi čovjek parlamenta u izjavi za portal Antena M.

Država Crna Gora je, kako vjeruje Brajović, svoju odgovornost i mudrost više puta pokazala u odnosu na manjine, nezavisno da li je riječ o nacionalnim, vjerskim, kulturnim ili bilo kojim drugim.

"Srećan sam što svi oni imaju nešto zajedničko: Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu", istakao je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.