Foto: Vlada Crne Gore

Vrijednosti izdržale u teškim vremenima

"Ocjena Irineja zlonamjerna i neutemeljena"

Stavovi govore o onome ko ih je izrekao, a ne o onome na čiji su račun izrečeni, navodi se u reagovanju Vlade Crne Gore na ocjenu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja o navodnoj sličnosti današnje Crne Gore sa jednom fašističkom paradržavom.

Podsjećamo, Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej ocijenio je da je položaj Crkve u Crnoj Gori danas gori nego u vrijeme okupacije Osmanlija, dok je položaj Srba kao u vrijeme ozloglašene fašističke Nezavisne države Hrvatske (NDH).

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću, istakli su da je Crna Gora  prepoznata daleko izvan svojih granica kao demokratska i građanska država koja s ponosom baštini vrijednosti jednakosti, tolerancije, suživota, vjerskog i etničkog sklada i dobrosusjedstva.

"Te vrijednosti, koje su izdržale izazove u teškim vremenima, ne mogu ničim biti dovedene u pitanje, a pogotovo ne paušalnim, zlonamjernim i neutemeljenim ocjenama. Stoga, stavovi govore o onome ko ih je izrekao, a ne o onome na čiji su račun izrečeni. Crna Gora i ovog puta, ne gradeći politike na odgovorima na ovakve paušalne ocjene, pokazuje i svoju zrelost i svoj demokratski kapacitet", navodi se u reagovanju Vlade.

Ističe se i da će predsjednik Vlade Duško Marković  odgovoriti na pismo koje mu je uputio patrijarh Irinej.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.