Bečić: Pitanje kvaliteta života Budvana je od primarne važnosti
Anđela Bečić

Imaju ideje za projekte

Bečić: Pitanje kvaliteta života Budvana je od primarne važnosti

Bečići, sa oko 4000 stanovnika, velikim smještajnim i hotelskim kapacitetom, predstavljaju važan dio turističke ponude opštine Budve i decenijama su bili zapostavljeni kada je u pitanju sadržaj koji nude kako za turiste, tako i za lokalno stanovništvo. Osim porasta broja stambenih objekata, postavlja se pitanje kvaliteta života naših sugrađana i funkcionalnosti pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kazala je odbornica Demokrata u SO Budva Anđela Bečić.

Demokrate su, kako je ona navela, sa svojim koalicionim partnerima, kao odgovorni nosioci vlasti, prepoznali suštinske probleme mještana koji žive na tom području. Nedostatak parking mjesta u Rafailovićima, kako je kazala, je umnogome riješen otvaranjem garaže koja je prethodno bila predmet milionskih afera i deceniju bila van funkcije. Pored rekonstrukcije ulice Sremskog fronta, izvršena je i rekonstrukcija ograde kao i popravka rasvjete na bulevaru.

"Takođe, planom investicija za DUP Bečići predviđena je rekonstrukcija brojnih ulica na tom području, zatim izgradnja kružnog toka kod Hotela Mediteran i kod skretanja za hotel 'Queen of Montenegro', rekonstrukcija ulice prema Vještici, rekonstrukcija HS Ivanovići. Osim toga, predviđena je i izgradnja pasarele u Rafailovićima, a sve u cillju smanjenja gužvi i unapređenja bezbjednosti učesnika u saobraćaja. Akuelna lokalna vlast, koju predvodi Demokratska Crna Gora, izdvojila je sredstva i za izgradnju vodovne mreže u Bečićima", kazala je Bečić.

Kako je navela, imajući u vidu nepostojanje prostora gdje bi se najmlađi mogli nesmetano baviti sportom i igrom, lokalna vlast je pronašla način za rješavanje tog problema. Naime, na području teritorije Bečića predviđena je izgradnja igrališta sa teretanom na otvorenom prostoru. Ovaj projekat je od velike važnosti, kaže ona, jer od izuzetnog značaja je omladinu okrenuti zdravim navikama i razvoju zdravih stilova života.

"S obzirom na sve veći broj stanovnika i udaljenost od centra grada, nameće se velika potreba za izgradnjom vrtića na teritoriji Bečića. Poznato je da su  predškolske ustanove u Budvi prebukirane, a na ovaj način bi se moglo djelovati u pravcu rasterećenosti već postojećih kapaciteta.  Kao prva vaspitna ustanova koju prolazi svako dijete, suvišno je spominjati kolika je njena uloga u daljem razvoju i obrazovanju djece. Međutim, to nije jedini problem, jer pored vrtića fali i osnovna škola. Iz tog razloga, apelujem na Ministarstvo prosvjete da makar jedan od pomenuta dva projekta uvrste u plan za sljedeću godinu", zaključila je Bečić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.