Skupština Kosova nije ratifikovala sporazum s EU
Foto: AA

Skupština Kosova nije ratifikovala sporazum s EU

Poslanici Skupštine Kosova danas nisu uspjeli da ratifikuju sporazum COSME, između Kosova i Evropske unije, jer nije bilo potrebne dvotrećinske većine glasova.

Prilikom glasanja za Nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma između Kosova i Evropske unije o učešću Kosova u programu Unije "Konkurencija malih i srednjih preduzeća (COSME) 2014-2020", u sali su bila prisutna 92 poslanika, ali je glasalo samo njih 71.

Ratifikaciju COSME podržala su 63 poslanika, dok je devet bilo uzdržano, javlja Anadolija.

Kako je za ratifikaciju međunarodnih sporazuma neophodna dvotrećinska većina ili 80 glasova, ovaj sporazum nije prošao. 

COSME je vodeći program EU za konkurentnost za mala i srednja preduzeća, koji pruža značajan grant od 2,3 milijarde dolara koji će trajati od 2014. do 2020. godine.

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Kosova je glasanje i za niz drugih nacrta zakona koja su razmatrana na prethodnim sjednicama Skupštine u junu i prvom dijelu jula mjeseca, ali zbog nedostatka kvoruma nisu bila izglasana.

U drugom dijelu današnje sjednice, nakon pauze za ručak, očekuje se parlamentarna rasprava o dijalogu sa Srbijom na zahtjev Socijaldemokratske partije. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.