Foto: Screenshot

Suđenje za pokušaj državnog udara

"Sinđelić Rusiju naziva majkom, izlazak na trgove ključni element kriminalnog plana"

U Višem sudu nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016, preslušavanjem razgovora od 15. oktobra.

Tužilac Saša Čađenović rekao je da je svjedok Saša Sinđelić pozivao da se izađe na trg i da se glasa za Demokratski front, kako ne bi pobijedili NATO i Milo Đukanović.

Sinđelić je, prema riječima Čađenovića, znao za namjere i kriminalni plan i hapšenje Đukanovića.

"Da će Đukanović biti uhapšen, te citiram, da to neće da izađe na dobro. Moglo bi da bude ogromnih problema tako da treba dati podršku tim Srbima tamo u Crnoj Gori, pozvati ih sve da izađu na izbore da glasaju za Srpsku listu, to je Demokratski front i da izađu svi na trg 'kako znaju i umiju', da urade sve, inače će Crna Gora biti pod NATO kontrolom", kazao je tužilac Čađenović.

Čađenović je saopštio da je osnovni cilj kriminalne organizacije  sprječavanje ulaska Crne Gore u NATO.

"Sinđelić Rusiju naziva majkom. Izlazak na trgove je ključni element kriminalnog plana", naveo je Čađenović.

Tužilac Čađenović primjećuje da Sinđelić govori o hapšenju Mila Đukanovića, da govori da je to neophodno i to do te mjere da će osoba koja ga uhapsi biti nagrađena.

TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.