Potvrđena optužnica protiv Vladimira Šaranovića za ubistvo advokata
Foto: Ilustracija

U Višem sudu u Beogradu

Potvrđena optužnica protiv Vladimira Šaranovića za ubistvo advokata

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Vladimira Šaranovića (42) kojom se tereti za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. na Vračaru.

Krivično vanpretresno vijeće donijelo je rješenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužioca od 28. maja, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković. Ona je dodala da na ovo rješenje odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična djela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Optužnicom je obuhvaćena i njegova supruga zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Više od dvije godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bjekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu.

Od tada se nalazi u pritvoru.

Na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a inače je bio branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri sedmice nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Izvor: Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.