Jedan od najskupljih automobila na svijetu ima fabričku grešku
Foto: Ilustracija

Problem sa vazdušnim jastucima

Jedan od najskupljih automobila na svijetu ima fabričku grešku

Američki istražitelji pri NHTSA tvrde da postoji potencijalna greška u radu bočnih vazdušnih jastuka popularnog Bugatija.

Prema najnovijem izvještaju američke agencije za pitanja bezbjednosti problem nije konstrukcijski, već je greška prouzrokovana pogrešnom ugradnjom dijela sistema vazdušnog jastuka od strane spoljnog dobavljača iz Rumunije. 

Bugati je u internoj istrazi detektovao tragove visokotemperaturnog oštećenja površine na vazdušnom jastuku, a to može uticati na njihov način rada, prenosi Indeks.

Opozivom su zahvaćena dva primjerka u Americi. Oni će prvo dobiti pismo od Bugatija, a zatim će "leteći doktori" doći do prebivališta ovih automobila i lično ih provjeriti.

Pritom automobili neće biti popravljeni u Americi, već će posebni Bugatijevi partneri skinuti sjedišta, spakovati ih u prilagođene drvene sanduke i poslati u Francusku na servis.

Tamo će po potrebi biti zamijenjeni moduli vazdušnih jastuka i potom vraćeni u Ameriku na montažu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.