Pjaca od Filozofa od sjutra na KotorArt-u
Srećko Horvat

Prvi dan rezervisan za Srećka Horvata

Pjaca od Filozofa od sjutra na KotorArt-u

U Kotoru će, u okviru međunarodnog festivala KotorArt, sjutra započeti VIII Pjaca od Filozofa i trajaće od 24. do 27. jula. Ovogodišnje izdanje je zamišljeno kao četvorodnevni simpozijum na temu „Apokalipsa danas“.

Pored filozofa i književnika, programskog urednika Pjace od filozofa, Srećka Horvata, pridružiće se i sjajni gosti, saopšteno je iz KotorArt-a.

Kako su naveli, prvog dana, 24. jula će Srećko Horvat držati predavanje na temu „Šta ako se apokalipsa već dogodila?“

Srijeda, 25. jul je rezervisan za Borisa Budene i temu „Kojim Jezikom govori apokalipsa?“. Trećeg dana festivala će se slušati Alenka Zupančić na temu „Apokalipsa je razočaravajuća“ dok je posljednji dan rezervisan za Franka Bifoa Berardia na temu „Drugi dolazak“.

Na otvaranju KotorArt Pjace od Filozofa, kako je istaknuto, osim Srećka Horvata, učesnici okruglog stola su i Andrej Niklaidis kao i Aleksandra Savanović.

„Svakodnevno nas bombarduju vijestima o globalnim ili lokalnim katastrofama, od zagađenih plaža do nagomilane plastike koju sada čak i jedemo svakodnevno. Istovremeno, stotine hiljada izbjeglica, ratovi, ekološke katastrofe… i mogućnost nuklearnog rata. Međutim, šta ako se, koliko god to paradoksalno zvučalo, Apokalipsa već dogodila? Šta ako je svaki dan, negdje, ako ne već u Kotoru danas, nekome 'kraj svijeta'? I šta ako nam upravo ta misao omogućava da preživimo Apokalipsu koja se možda već dogodila?“, istakao je Srećko Horvat kao temu ovogodišnjeg okruglog stola na otvaranju KotorArt Pjace od Filozofa.

Kako se navodi, ulaz za sve programe je besplatan, od 20h na Pjaci od Kina od 24. do 27. jula.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.