Đukić: Pozdravljam Đukanovićevu najavu otopljavanja odnosa sa Rusijom
Boro Đukić

Đukić: Pozdravljam Đukanovićevu najavu otopljavanja odnosa sa Rusijom

Obraćam se pravoslavnim, katolicima, muslimanima, kao i tradicionalno i netradicionalno orjentisanim građankama i građanima Crne Gore: Imajući u vidu vjekovne tekovine naših predaka i odstupanje od njih u novom vremenu, pod izgovorom evroatlanskih integracija, doveli smo naš moral, porodicu, našu ekonomiju, industriju, poljoprivredu, nauku, čak i turizam na ivicu propasti, ocijenio je član GO i koordinator za međunarodne odnose Prave Crne Gore i prvi počasni konzul Ruske Federacije u Crnoj Gori Boro Đukić.

"Predsjednik SAD, koje su osnovni finansijer NATO, iz čega proizilazi i šef NATO, g-din Tramp nam je posavjetovao isto ono što nam savjetuje Putinova Rusija poslednjih deset godina: Ne treba  NATO-u Crna Gora, što znači da ni Crnoj Gori ne treba NATO", tvrdi Đukić.

Prvi put su u novijoj istoriji, dodaje on, ruski i američki predsjednici istomišljenici po pitanju Crne Gore.

"A naši kratkovidi predstavnici nižeg ranga vlasti, koje čujemo u medijima ovih dana sa nevjericom se odnose k ozbiljnosti riječi Predsjednika SAD i još uvijek tvrde da je NATO dobra opcija za Crnu Goru. Smatram da je ovo apsolutno van pameti i zdravog razuma. Zato vas pozivam da ne ignorišemo ovakvo stanje, ali i da ne dozvolimo dalju propast naše zemlje, porodice i svih grana naše privrede i bezbijednosti naše nacionalne i internacionalne, kako nam juče potvrdi uvaženi Predsjednik SAD. I ako se u malim bočicama drži otrov, ne dajte da mi budemo taj otrov koji truje sopstveno biće i naciju i prijeti da zatruje cijelo čovječanstvo", ističe Đukić.

On je pozdravio izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića vezanu za najavu otopljavanja zahladnjelih odnosa između Rusije i Crne Gore.

"To može najlakše da se dokaže vraćanjem protjeranog Ruskog diplomate, vraćanjem statusa Počasnom konzulu Ruske Federacije u Crnoj Gori i ukidanjem sankcija Rusiji. Tako se, između ostaloga, možemo vratiti na put koji su davno trasirali naši preci, na čelu sa svetim Petrom Cetinjskim i Petrom drugim Petrovićem Njegošem, koji su i te kako znali da cijene rusku pomoć kroz vjekove, ali i činjenicu da bez te pomoći, danas ne bi bilo Crne Gore kakvu sada poznajemo", zaključio je Đukić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.