Novozelandska firma ostvaruje san mnogih radnika: Uvodi četvorodnevnu radnu nedjelju
Perpetual Gardijan

Isplaćuje punu platu

Novozelandska firma ostvaruje san mnogih radnika: Uvodi četvorodnevnu radnu nedjelju

Novozelandska firma "Perpetual Gardijan" riješila je da uvede četvorodnevnu radnu nedjelju, a da zaposlenima isplaćuje platu kao da su radili pet dana.

Ta firma, koja se bavi nadzorom, pisanjem testamenata i prodajom nekretnina, odlučila se na to nakon što je u martu i aprilu sprovela eksperiment u kome je 240 zaposlenih radilo četiri dana u nedjelji, prenosi "Njujork tajms".

Kako se navodi, ispostavilo se da su zaposleni bili produktivniji, a zabilježen je i manji nivo stresa i bolja ravnoteža između privatnog i poslovnog života, prenosi Tanjug.

Zaposleni su rekli da su više vremena provodili sa porodicama, a imali su vremena i za vježbanje, kuvanje i baštovanstvo.

Za vrijeme eksperimenta zaposleni su bili kreativniji, češće su bili na poslu, dolazili su na vrijeme i nijesu pravili duge pauze.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.