Lekić: Potrebno okupiti sve demokratske snage
Miodrag Lekić

Prvi zadatak dekriminalizacija crnogorskog društva

Lekić: Potrebno okupiti sve demokratske snage

Stanje u Crnoj Gori zahtjeva imperativ odgovora svih demokragskih snaga u crnogorskom društvu. Vjerujem da dolazi dan u kojem će se napustiti primitivno poimanje politike u opoziciji kao čekanje prilike da se nekome nešto podvali, rekao je lider Demosa Miodrag Lekić.

Lekić u intervjuu Danu kaže da nije teško zaključiti da su samo ozbiljni, kolegijalni, kulturni odnosi koji teže formiranju zajedničkog opozicionog imenitelja, u jednoj ili dvije kolone, ozbiljna, potencijalno pobjednička formula.

"Ukratko, potrebno je pokrenuti složenu, racionalnu, potencijalno politički uzvišenu ideju okupljanja svih opozicionih demokratskih snaga s ciljem demokratizacije zemlje, čiji je prvi zadatak dekriminalizacija crnogorskog društva. Sve to podrazumijeva i javna okupljanja građanskih snaga društva bez partijskih boja i interesno parcijalnih kombinacija", rekao je Lekić.

Komentarišući Plan izbornih i drugih reformi, koji su predstavili Demokrate i URA, Lekić je rekao da bi to mogao da bude mogući put, zapravo pokušaj institucionalnog traženja rješenja za koji su se opredijelile pomenute dvije stranke.

"Iako u ovom trenutku sam metod rada, saglasnosti svih aktera nijesu baš najasniji, pa zato još ništa faktički nije ni počelo, dakle uprkos tome Demos će se sa dužnom i opoziciono kolegijalnom pažnjom odnijeti prema pokrenutoj inicijativi", kazao je Lekić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.