Ceca pokušava da legalizuje stan u Budvi
Ceca

Ceca pokušava da legalizuje stan u Budvi

Folk pjevačica iz Srbije Svetlana Ceca Ražnatović pokušava da ozakoni nelegalno sagrađeni stan njenog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana, piše Dan.

To se može vidjeti u dokumentima Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva.

Ražnatović je tom opštinskom organu 12. jula dostavila zahtjev za legalizaciju stana, koji se nalazi na parceli 625/1, katastarske opštine (KO) Bečići. Radi se o zgradi u naselju Ivanovići naspram hotela Splendid. Arkan je stan kupio još davne 1986. godine. Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu Interkontinental, ali se i dalje vodi kao vlasnik stana u Bečićima, jer ostavinski postupak nije okončan.

Milionski vrijedna imovina još čeka na podjelu između Arkanove dvije nekadašnje supruge i devetoro djece. Prema podacima opštinskih organa u Budvi, iako stan još nije upisan na folk pjevačicu, ona koristi tu nekretninu.

Arkan je nekadašnji vođa Srpske dobrovoljačke garde, povezivan je sa kriminalom i podzemljem devedesetih, a za bio je optužen i za ratne zločine. On je stan na Crnogorskom primorju kupio nakon što su predstavnici Organizacije udruženog rada (OUR) Bečićka plaža odlučili da treći blok iz kompleksa zgrada koje su građene za radnike, zbog nedostatka finansija, ponude na prodaju.

I dok su u dvije zgrade stanove dobili radnici, u zgradi gdje se nalazi Arkanov stan nekretnine su mogli da kupe svi, po tada astronomskim cijenama od hiljadu maraka po kvadratu.

Ime Svetlane Cece Ražnatović našlo se na spisku od 2.000 poreskih dužnika, koji su ove godine obaviješteni da hitno izmire dugovanja prema Opštini Budva. Supruga ubijenog vođe Srpske dobrovoljačke garde duguje za porez na nepokretnost 230 eura, na ime stana u bečićkom naselju Ivanovići.

Porez nije platila za 2016. i 2017. godinu, a Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva donijela je rješenje o pokretanju postupka prinudne naplate.Ukoliko Ražnatovićeva ne bude na vrijeme izmirila dugovanje, Opština prema propisima može da blokira njenu imovinu.

Dan

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.