Zorica Kovačević će biti gradonačelnica Danilovgrada
Zorica Kovačević

Napušta Klinički centar

Zorica Kovačević će biti gradonačelnica Danilovgrada

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević napustiće naredne sedmice tu ustanovu, zbog prelaska na funkciju predsjednice Opštine Danilovgrad.

Tu informaciju juče je Vijestima potvrdila i Kovačevićeva. Odbornici Skupštine opštine Danilovgrad predsjednika će birati 26. jula.

Prema pouzdanim saznanjima Vijesti, Kovačevićevu će na funkciju direktorice KCCG najvjerovatnije zamijeniti predsjednik Upravnog odbora te zdravstvene ustanove, neurolog Jevto Eraković.

On je krajem prošle godine postavljen za vršioca dužnosti direktora Klinike za neurologiju.

Kao mogući kandidati za direktora KCCG pominju se i direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin i direktor Urgentnog centra Nermin Abdić.

Rukovodioca KCCG bira Vlada, na predlog ministra zdravlja.

Kovačevićeva, po struci pravnica, za direktoricu KCCG izabrana je u decembru 2016. godine. Ona je od 2003. do 2005. godine bila pomoćnik ministra zdravlja, narednih pet godina direktorica danilovgradskog Doma zdravlja “Dimitrije Dika Marenić”, a bila je i ministarka rada i socijalnog staranja, podsjećaju Vijesti.

Kovačević je na početku mandata poručila da će kao direktorica najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori uraditi sve “da se povrati povjerenje građana u zdravstveni sistem” i da će jedan od njenih prioriteta da bude poboljšanje standarda zdravstvenih radnika.

Direktorica KCCG bila je nosilac liste “Za dobro građana Danilovgrada — Pobjednički! Koalicija DPS, LP — Milo Đukanović”, koja je na lokalnim izborima u maju ove godine osvojila apsolutnu vlast, odnosno 19 od 33 odborničkih mjesta. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.