Makron čestitao Đukanoviću Dan državnosti
Emanuel Makron

Makron čestitao Đukanoviću Dan državnosti

Predsjednik Francuske Emanuel Makron uputio je čestitku povodom Dana državnosti predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

"U ime francuskog naroda želim da Vam uputim čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore. Želim, takođe, da Vam ovom prilikom ponovo čestitam na Vašem izboru za predsjednika, 15. aprila. Prijateljske veze između naše dvije zemlje, saveznice u okviru Atlantskog saveza više od godinu dana, moraju nas voditi ka zajedničkom djelovanju u službi bezbjednosti i stabilnosti, ne samo našeg kontinenta, nego i šire", navodi se u čestitki Makrona.

Makron je dodao da Francuska podržava evropske integracije Crne Gore.

Francuski predsjednik je ocijenio da 31 otvoreno pregovaračko poglavlje svjedoči o napretku koji je Crna Gora postigla i njenom približavanju Evropskoj uniji.

"Nadamo se da će Crna Gora nastaviti sa dosadašnjim trudom, uz posebnu posvećenost sprovođenju reformi iz oblasti vladavine prava i slobode izražavanja, koje čine suštinu evropskog projekta", kaže se u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.