Marković Uehari: SAD su uvijek bile uz Crnu Goru, nećemo zaboraviti vašu ulogu
Sa sastanka

Premijer primio u oproštajnu posjetu ambasadorku

Marković Uehari: SAD su uvijek bile uz Crnu Goru, nećemo zaboraviti vašu ulogu

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Margaret En Ueharu i tom prilikom ocijenio da je za vrijeme mandata Ambasadorke Crna Gora ostvarila jedan od svojih strateških ciljeva – članstvo u NATO-u – što je zajednički uspjeh dviju država kojem je značajno doprinijela i ambasadorka Uehara.

„SAD su uvijek bile uz Crnu Goru. Radili smo zajedno kao prijatelji i saveznici. Bili smo posvećeni prevladavanju izazova – i zato smo uspjeli. Vaša uloga u potvrđivanju našeg partnerstva značajna je i mi je nećemo zaboraviti“ – rekao je predsjednik Vlade ambasadorki SAD.

20180720PVDuskoMarkovicambasadorkaSADMargaretEnUehara6

Premijer Duško Marković je izrazio zadovoljstvo posvećenošću Sjedinjenih Američkih Država našem regionu kao i kvalitetnim bilateralnim odnosima ocijenivši da su oni posebno osnaženi prošlogodišnjom zvaničnom posjetom potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori i porukama koje je on iz naše zemlje poslao.

„Time je potvrđena trajnost našeg prijateljstva“ – konstatovao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković dodajući da je prisustvo SAD na Balkanu garancija čvrstog i neupitnog evropskog i evroatlantskog kursa regiona.

Ambasadorka Uehara izrazila je zadovoljstvo službovanjem u Crnoj Gori i napretkom naše zemlje kojem je svjedočila.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.