Dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja ostaju ključni elementi na putu ka EU

Treći sastanak ministara vanjskih poslova Jadranske trilaterale

Dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja ostaju ključni elementi na putu ka EU

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović bio je danas domaćin trećeg sastanka ministara vanjskih poslova Jadranske trilaterale koji je održan u Budvi.

Na sastanku su, pored šefa crnogorske diplomatije učestvovali i potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović–Burić i ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Albanije Ditmir Bušati

Tokom sastanka, šefovi diplomatija tri jadranske države razgovarli su o važnim bezbjednosnim, političkim i ekonomskim pitanjima u regionu, evroatlantskim i evropskim integracijama, aktulenim bezbjednosnim izazovima, kao i o saradnji u sektorima energetike, turizma i zaštite životne sredine.

"Na današem sastanku usvojena je i zajednička izjava kojom se, između ostalog, definiše da dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja, kroz razmjenu iskustava, ostaju ključni elementi u pogledu potpune regionalne integracije u EU", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Nakon Crne Gore, predsjedavanje sastankom ministara vanjskih poslova Jadranske trilaterale preuzela je Hrvatska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.