Poruka Beranca upućena Hrvatima obišla region: Zar Tompson?Mislite li komšije da smo zaslužili?
Tompson i Luka Modrić

Poruka Beranca upućena Hrvatima obišla region: Zar Tompson?Mislite li komšije da smo zaslužili?

Fudbaleri Hrvatske slavili su u Zagrebu srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva uz pjevača Marka Perkovića Tompsona,koji se pojavio na njihov zahtjev, zbog čega su stigle brojne reakcije iz regiona.

Jedna od njih stigla je iz Crne Gore, tačnije Berana od mladog Liona Hodžića koji je nakon ovih scena iz Zagreba i uputio javno pismo Hrvatima.

"Tompson je bio prisutan na dočeku hrvatskih fudbalera. Kako ćete sada, komšije, da se zahvalite muslimanima, pravoslavcima, Crnogorcima, Srbima i Bosancima? Na ovaj način poštujete naše gubljenje živaca u toku Mundijala?

Ovako cijenite naše neizmerno radovanje vašem uspjehu? Zar Tompson da se zahvali Đokoviću (čitaj: Srbinu) koji je javno stao na vašu stranu? Mislite li, komšije, da smo zaslužili?! Nije vam prijalo što smo bar mjesec dana bili pomireni?

Kao što mi smeta kad Šešelj pali vašu zastavu, tako mi ne prija ni što vaš Tompson pjeva ustaške pesme, a onda njega dovedete da vam slavi uspjeh.

Jeste vi moje komšije, jeste vi moj narod, ali su mi isto to i Srbi!", poručio je Hodžić.

lionhodzic

Za one koji ne znaju, Marko Perković Tompson je hrvatski pjevač. Poznat je po veličanju i propagiranju ustaštva i nacizma, te je zbog toga često kritikovan.

Indeks piše da se u Hrvatskoj na Tompsonovim koncertima okupljaju desničari koji poneseni njegovim pjesmama nacionalne tematike znaju prirediti i izlive mržnje, kakva je zabilježena na proslavi godišnjice Oluje u Kninu 2015. Tada je masa na tom koncertu, nakon što je on svoju pjesmu "Čavoglave" započeo standardnim povikom "Za dom spremni", glasno skandirala “Ubij Srbina”. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.