Borba protiv organizovanog kriminala, nelegalnih migracija i terorizma ostaje prioritet
Nuhodžić-Spasovski

Nuhodžić-Spasovski

Borba protiv organizovanog kriminala, nelegalnih migracija i terorizma ostaje prioritet

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić boravio je danas u zvaničnoj posjeti Makedoniji, gdje se susreo sa potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova, Oliverom Spasovskim.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, posjeta Makedoniji bila je prilika da ministar Nuhodžić, u svoje i u ime Vlade Crne Gore, uputi čestitke zvaničnicima i građanima te zemlje zbog nedavnog poziva za članstvo u NATO i skorog otpočinjanja pregovora za Evropskom unijom.

Ovom prilikom ministar Nuhodžić je poručio da Makedonija u ovim procesima može računati na snažnu i prijateljsku podršku Crne Gore, i iskazao uvjerenje da će naše iskustvo biti korisno i dobrodošlo u evropskim i evroatlantskim integracijama koje Makedoniji predstoje.

"Poziv Makedoniji da otpočne pregovore u vezi sa ulaskom u NATO od naročitog je značaja sa aspekta regionalne bezbjednosti", kazao je ministar Nuhodžić, i prenoseći crnogorsko iskustvo dodao da su benefiti od članstva u ovoj organizaciji vidljivi i na drugim poljima, a naročito na ekonomskom planu, kroz rekordnu posjećenost turista tokom prošle godine i značajne investicije. 

"Tokom sastanka ministri su ocijenili da je saradnja dva resora unutrašnjih poslova kvalitetna, naročito u dijelu policijskih poslova, kako na bilateralnom, tako i na regionalnom planu. Ministri su poručili da borba protiv organizovanog kriminala, nelegalnih migracija i terorizma, kao i drugih oblika teškog kriminala, ostaje prioritet regionalnog zalaganja, a u narednom periodu fokus intenzivnije saradnje biće i na ispunjavanju mjerila iz Poglavlja 24 iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministri su pohvalili i zajedničke policijske aktivnosti koje se već nekoliko godina zaredom ostvaruju tokom ljetnje turističke sezone, kroz prisustvo policijskih službenika iz Makedonije a koje doprinose jačanju prijateljskih veza, ali i prevenciji svih oblika kriminala. 

Današnji susret bio je prilika da ministri Nuhodžić i Spasovski potpišu i sporazum između dvije vlade u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, u cilju jačanja nacionalnih mehanizama za efikasniji odgovor na izazove u ovoj oblasti. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.