Kod Nikšićanina(63) pronađeni dijelovi za izradu pet eksplozivnih naprava, pištolj i municija
Foto: Uprava policije

Osumnjičeni lišen slobode

Kod Nikšićanina(63) pronađeni dijelovi za izradu pet eksplozivnih naprava, pištolj i municija

Nikšićka policija je juče u cilju otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela protiv života i tijela izvršenih podmetanjem i aktiviranjem eksplozivnih materija, pretresom pronašla i oduzela elektronske komponente i dijelove za izradu eksplozivnih materija kao i pištolj i municiju u ilegalnom posjedu.

Službenici CB Nikšić su, 19.jula postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.P. (63) iz Nikšića.

"Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli elektronske komponente i djelove, koji su kako se sumnja, bili namjenjeni za izradu pet improvizovanih eksplozivnih naprava i pištolj marke „Zastava“ kalibra 6.35 mm u ilegalnom posjedu kao i veći broj municije različitog kalibra, takođe u ilegalnom posjedu.

Svi navedeni djelovi improvizovanih eksplozivnih naprava bili su pripremljeni, kako se sumnja, za povezivanje sa elektro detonatorskim kapislama i dalje sa eksplozivnim punjenjem, a način aktiviranja, sumnja se, tako pripremljenih naprava, bio bi daljinskim putem", navodi se u saopštenju Uprave policije.

fotonk2

Foto: Uprava policije

O događaju je kako dodaju iz policije, obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se M.P. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

fotonk

Foto: Uprava policije

"U konsultaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju se dalje tužilačko – policijske mjere i radnje prema osumljičenom licu", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.