Zabrana
Foto: Ilustracija

Apelima nije ništa postignuto

Zabrana "smrdljivih jela" na željeznicama u Beču

Vlasti Beča planiraju uvođenje zabrane "smrdljivih" jela u vozovima podzemne željenice.

Najprije će se jela koje se više osjećaju zabraniti na liniji U6.

Od septembra "smrdljiva" jela, među kojima su i nacionalna brza jela kao što su "Leberkeze" ili Kranjska kobasica sa sirom, odnosno pica, neće više moći da se jedu u vozovima podzemne željeznice linije U6, prenosi Tanjug.

"Pokrećemo s tim u vezi, najprije, širu informativnu ofanzivu, kako bi senzibilizovali putnike", rekla je nadležna gradska savjetnica Uli Sima.

Bečki gradski prevoznik "Viner linien" za jesen evć priprema informativnu ofanzivu, koja sadrži kako informacije preko razglasa na stanicama U6, tako i plakate, stikere u i izvan vozova, te i informacije na ulazu u stanice.

"Dužina puta, u prosjeku, u U6 traje između pet i deset minuta i zato smatramo da je moguće tražiti da putnik tih par minuta izdrži bez jela koja se snažnije osjećaju", ističe Sima.

Ona je ukazala da se o temi jela diskutuje već mnogo godina, i da sa apelima nije ništa postignuto, te da je rješenje jedino u zabrani.

Sima ističe da će zabrana, takođe, donijeti i manje posla čistačima vozova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.