Ženu oboljelu od kancera liječili zbog kamena u žuči
Bolnica Meljine

Slučaj iz bolnice Meljine

Ženu oboljelu od kancera liječili zbog kamena u žuči

Novljanka Milka Radetić primljena je u bolnicu Meljine na odjeljenje opšte hirurgije sa dijagnozom kamena u zuči. U bivšu vojnu bolnicu primljena je 29og prošlog mjeseca i tada počinje agonija porodice Radetić.

„Moja majka je na odjeljenje primljena sa dijagnozom kamena u žuči. Sa velikim bolovima doveli smo je u bolnicu Meljine gdje su joj konstatovani uredni nalazi i uredan ultrazvuk. Hirurg koji je primio obećao nam je da će sve biti u redu, da se radi o rutinskoj operaciji i da ništa nije opasno. Pri tom moram napomenuti da hirurg nije odradio ni jednu predoperativnu radnju a da moja majka svih tih dana koje je provela u bolnici nije jela, već je bila na infuzijama.“ priča za Kodex Dušan Radetić, sin novljanke Milke Radetić.

Milka Radetić je u Meljinama bila hospitalizovna sve do 7.og ovog mjeseca a da ni jednu dijagnostičku radnju nadležni hirurg nije sproveo, kaže Dušan i dodaje da se hirurgija u Meljinama jedva i može nazvati tako. Dušan tvrdi da svo vrijeme koje je njegova majka provela u bolnici ordinirajući hirurg nijednom nije došao do njene bolničke sobe. Iako su ti dani za njegovu majku bili agonija.

“Moju majku tada, uz zaključak da joj je bolje i da nema potrebe za daljim bolničkim liječenjem, otpuštaju kući. Nakon dva dana koje je provela u bolovima, ponovo je primaju na isto odjeljenje i prijem vrši isti hirurg. Tada se dešava potpun preokret i moja majka biva operisana bez obavještavanja porodice. Po završenoj operaciji i našem dolasku u Meljine, hirurg nas, u alkoholisanom stanju, obavještava o razlozima za operaciju i promjeni dijagnoze moje majke.“ kaže za Kodex Dušan Radetić.

Na užasnu vijest koju im je hirurg, koji je bio u društvu penzionisanog kolege iz Srbije (imena ljekara poznata redakciji), saopštio i na Dušanove konstatacije da su pijani i da je samo desetak dana ranije tvrdio da će sve biti u redu ljekar je, kako tvrdi Dušan, odgovorio sa „pa šta ako sam rekao“? 

Dušan je tada, izrevoltiran svime što se dogodilo reagovao fizički, lomeći inventar bolnice, nakon čega je priveden. Tražio je da policija uradi alkotest ordinirajućem hirurgu što je odbijeno. Nakon što je tvrdnje o tom da je hirurg alkoholisan operisao njegovu majku podijelio po društvenim mrežama, Dušan je opet privođen u policiju nakon čega ga je osnovni Sud u Herceg Novom osudio na uslovnu kaznu od tri mjeseca zatvora. Ni sud, odnosno nadležni tužilac, nijesu htjeli da nad hirurzima bolnice u Meljinama izvrše alkotest.

otpusnaMilka

Otpusna lista gospođe Radetić

“Sada, zbog svega kroz šta smo prošli, planiram da podnesem tužbu protiv bolnice Meljine i hirurga koji je liječio i operisao moju majku. To će ipak morati da sačeka dok se ona ne oporavi dovoljno da se njeno liječenje može nastaviti. Želim samo da dodam da, koliko je nestručan ljekarski kadar koji je liječio moju majku, toliko su medicinske sestre u Meljinama posvećene njenoj njezi, na čemu smo im zahvalni.“ priča Dušan Radetić.

Dušan dodaje još i to da je svjestan da se dijagnoza njegove majke ne bi mogla promijeniti ni da su sve dijagnostičke radnje urađene tokom njenog prvog prijema u bolnicu, samo što bi sam proces liječenja sigurno tekao drugačije i njegova majka, a sa njom i cijela porodica, ne bi prošla kroz sve kroz što je prošla, čime su joj, kako kaže Dušan, ljekari umanjili šanse za oporavak.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.