Tradicionalni festival folklora na Cetinju okuplja učesnike iz sedam evropskih zemalja
KUD Njegoš

Cilj kulturna edukacija

Tradicionalni festival folklora na Cetinju okuplja učesnike iz sedam evropskih zemalja

Festival, koji tradicionalno organizuje Kulturno-umjetničko društvo “Njegoš” kao domaćin, uz finansijsku podršku Prijestonice Cetinje, Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Ministarstva kulture, okupiće oko 200 učesnika iz sedam evropskih zemalja.

Publici u prijestonom gradu predstaviće se ansambli iz Turske, Poljske, Češke, Bugarske, Makedonije, Hrvatske i zemlje domaćina – Crne Gore, koji će kroz tradicionalnu igru i pjesmu prezentovati svoju kulturnu baštinu, saopšteno je iz Prijestonice.

Kako se navodi, cilj manifestacije je kulturna edukacija, ali i podsticaj razvoja stvaralaštva u folklornoj, muzičko-horskoj, dramskoj i drugim umjetnostima.

Ističe se da se festival folklora održava na Cetinju od 2000. godine, a internacionalni karakter poprimio je 2004. godine od kada se organizuje pod pokroviteljstvom Svjetske organizacije folklornih festivala i tradicionalne umjetnosti CIOFF.

U prethodnih 18 godina događaj je okupio više hiljada učesnika i gostiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.