Vukadinović: Nikšićka opozicija pod hitno da pređe iz stanja teškog nerada u stanje žestokog rada
Foto: Prava Crna Gora

Vukadinović: Nikšićka opozicija pod hitno da pređe iz stanja teškog nerada u stanje žestokog rada

Na jučerašnjoj sjednici nikšićkog Inicijativnog odbora Prave Crne Gore, kojoj je prisustvovalo i partijsko rukovodstvo, razmatrana je politička situacija u tom gradu.

''I dalje sam pri stavu da je bojkot nikšićkih lokalnih izbora od strane opozicije jedna od najgorih političkih odluka - a nije ih bilo malo - koje su zadesile naš grad u poslednjih dvadeset godina. Ne samo što su građani ostavljeni na cjedilu, već su i sve opozicione partije - svojom krivicom - unazađene činjenicom da ne mogu ni da funkcionišu, a kamoli da upute kritiku kroz opštinski parlament", istakao je predsjednik inicijativnog odbora Prave u Nikšiću, Luka Vukadinović.

Danas je, kako je naveo, zahvaljujući sujeti pojedinih opozicionih lidera, koji očigledno nisu bili spremni da prihvate novu realnost, odnosno nisu mogli da se suoče sa već projektovanim lošim izbornim rezultatom, na vlasti klasičan jednopartijski sistem – sistem kakav nije viđen ni u vrijeme najveće komunističke dogme.

"Stopa nezaposlenosti u Nikšiću je dovedena do istorijskog zenita, mladi fakultete zamjenjuju kladionicama, umjesto nekadašnjeg izvoza željeza – izvozimo kriminalce, projekti poput Doma kulture služe kao domovi za narkomane, dok Crkva, kao jedina preostala svijetla tačka u državi, trpi žestoke udare od strane državne, pa i lokalne vlasti", kazao je Vukadinović.

Baš zato, kako ističe, nikšićka opozicija bi morala, pod hitno, preći iz stanja teškog nerada u stanje žestokog rada, ne bi li, isključivo ujedinjena, dovela do ambijenta u kom će se raspisati vanredni lokalni izbori, jer je ovakvo ''status quo'' stanje neizdrživo..

"Prava Crna Gora u Nikšiću najavljuje zvanično formiranje opštinskog odbora početkom septembra, a svoje terenske aktivnosti usmjerava isključivoka buđenju onih koji su najviše razočarani –glasača koji su pošli u apstinenciju", zaključio je Vukadinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.