SAD: Potonuo turistički brod, najmanje 11 poginulih
ilustracija

SAD: Potonuo turistički brod, najmanje 11 poginulih

Dag Rejder, šerif okruga Stoun u američkoj državi Misuri kazao je da je potvrđena smrt najmanje 11 ljudi, nakon što se turistički brod prevrnuo, a zatim i potonuo u jezeru Table Rock, koje je popularna destinacija za odmor.

Rejder je istakao da je sedam osoba hospitalizovano, a da se pet i dalje vodi kao nestale. Kazao je i da su ronioci morali završiti pretragu jezera kod gradića Branson zbog mraka.

Nacionalni odbor za sigurnost u saobraćaju na Twitteru je objavio da će inspektori doći u petak ujutru kako bi počeli istragu.

Šerif Rejder je rekao da je vjerovatni uzrok prevrtanja broda “Ride the Ducks“ olujno nevrijeme u četvrtak uveče.

Stiv Lindenberg, zaposleni Nacionalno meteorološkog servisa naglasio je da je agencija u četvrtak uveče izdala ozbiljno upozorenje za područje Bransona.

Branson se nalazi 320 kilometara jugoistočno od Kanzas Sitija i popularna je destinacija za porodični odmor, ali i druge turiste koji traže zabavu od tematskih parkova do koncerata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.