Tuzi će do kraja godine promijeniti status
Tuzi

Duković uvjeren

Tuzi će do kraja godine promijeniti status

Primjena izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji koji je izglasan u martu prošle godine, a kojim je omogućeno da Tuzi dobiju status samostalne opštine, počinje 1. septembra.

Poslanik DPS-a Halil Duković ni najmanje ne sumnja da će Tuzi do kraja godine promijeniti status jer, kako navodi, ne može ništa da se dogodi da do toga ne dođe.

- Do neraspisivanja izbora može doći samo ukoliko Skupština Crne Gore izglasa neke izmjene zakona, a s obzirom na to da je poslednja sjednica prije avgustovskog odmora 23. jula i da na njoj nema te tačke dnevnog reda, a da je 1. septembar odmah poslije odmora nema zakonskog osnova da ne dođe do raspisivanja izbora. Zna se da izbore raspisuje predsjednik države i da to ne može biti učinjeno prije 1. septembra, a da li će biti 5., 10. ili 15. to je na njemu da odluči. U svakom slučaju, prije odluke bi trebalo zakazati konsultacije sa predsjednicima partija da se odluči o datumu izbora - kazao je Duković, piše Dan.

On je naveo da je rok za održavanje izbora od 60 do 90 dana i dodao da je imati punopravnu Opštinu Tuzi nešto najbolje što im se može dogoditi te da su tom cilju sve bliži.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.