Trampov podsmijeh Trećem svjetskom ratu zapanjio Crnu Goru
Donald Tramp

Najčudniji predsjednik u istoriji Sjedinjenih Država

Trampov podsmijeh Trećem svjetskom ratu zapanjio Crnu Goru

Crna Gora je mala država sa veoma jakim ljudima, rekao je američki predsjednik Donald Tramp. I uskoro će i sam shvatiti da imaju i jako izraženo mišljenje, piše BBC.

“On je najčudniji predsjednik u istoriji Sjedinjenih Država. Sa ovakvim predsjednikom, s njegovim poznavanjem spoljne politike, ko zna šta se dešava? Spoljna politika nije jača strana Trampa”, rekao je lider SDP-a Ranko Krivokapić za BBC.

What does President Trump have against Montenegro? You might ask Vladimir Putin. https://t.co/pcZPnexnxn

— NYT Opinion (@nytopinion) July 19, 2018

U intervjuu za Foks njuz, Tramp je rekao da ova zemlja, sa nešto više od 600,000 stanovnika, može da isprovocira globalni konflikt. Njegov odgovor na pitanje Takera Karlsona je izazvao buru na Jadranskoj obali.

“Hajde da kažemo da je Crna Gora, koja se priključila prošle godine (NATO-u), napadnuta”, rekao je Karlson predsjedniku. “Zašto bi moj sin išao da brani Crnu Goru?”

Mislio je na odluku NATO iz člana 5, da sve zemlje članice moraju da pomažu jedna drugoj u opasnosti. Tramp je razumio njegovu poentu.

Oni su vrlo jaki ljudi, veoma agresivni. Mogu da postanu još agresivniji i, čestitam, mi smo u Trećem svjetskom ratu”, rekao je Tramp.

Ovakva odluka NATO saveza je pokrenuta samo jednom, i to na zahtjev Amerike, nakon napada 11. septembra 2001. godine.

Boris Raonić, programski direktor Organizacija za ljudska prava Građanskog saveza, bio je među onima koji nisu mogli da vjeruju šta čuju.

Navikli smo da imamo američkog predsjednika koji ujedinjuje i promoviše zapadne vrijednosti, a sada, umjesto lidera, imamo šoumena”, kazao je on.

Raonić kaže da sve to ne bi bilo toliko bitno da je Tramp iole proučio države o kojima govori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.