Monsunske kiše odnijele još 28 ljudskih života
ilustracija

Indija

Monsunske kiše odnijele još 28 ljudskih života

U poplavama i klizištima izazvanim monsunskim kišama u saveznoj indijskoj državi Kerala u posljednjih deset dana je poginulo 28 osoba.

Prema pisanju lokalnih medija, s istog područja je od 9. jula evakuisano oko 87 hiljada osoba.

Zbog poplava u različitim dijelovima pokrajine, ugroženo je odvijanje saobraćaja, dok je obustavljena nastava u osam gradova.

Otkazan je veliki broj željezničkih linija jer je na pojedinim mjestima pruga ostala pod vodom, prenosi Anadolija.

U izvještaju Komisije za vode (CWC), objavljenom 17. jula, u poplavama i klizištima izazvanim monsunskim kišama, koje su počele padati 1. juna, poginulo je ukupno 511 osoba, a povrijeđeno 176.

U Indiji monsunske kiše padaju od juna do septembra i važne su za poljoprivredu, ali često znaju pogoditi milione ljudi, uništavajući žetvu, domove i zagađujući vodu zbog čega se šire razne bolesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.