Tramp želi novi sastanak sa Putinom, uprkos kritikama
Putin i Tramp

Tramp želi novi sastanak sa Putinom, uprkos kritikama

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da želi da se ponovo sastane sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, kako bi započeli sprovođenje ideja o kojima su razgovarali u Helsinkiju, i proglasio taj susret polaznom tačkom za napredak u mnogim zajedničkim problemima.

Odgovarajući na kritike u vezi sastanka sa Putinom, Tramp je optužio medije da pokušavaju da izazovu sukob sa Moskvom koji bi mogao odvesti u rat, uprkos tome što je i širok front američkih demokrata i republikanaca izrazio zabrinutost u vezi sa sastankom, prenosi Beta.

On je na Tviteru objavio niz tema o kojima je razgovarao na sastanku sa Putinom, uključujući i terorizam, bezbjednost Izraela, mir na Bliskom istoku, Ukrajinu i Sjevernu Koreju.

"Rješenja za ove probleme ima mnogo, neka su laka, a neka teška... ali SVI se mogu riješiti! Radujem se našem sljedećem susretu, kako bismo počeli sa primjenom nekih od stvari o kojima smo razgovarali", naveo je Tramp.

On se sa Putinom sastao prošle godine u Njemačkoj i Vijetnamu.

Uprkos kritici iz obje partije, Tramp je okrivio medije.

"Mediji koji šire lažne vijesti očajnički žele da vide veliki sukob sa Rusijom, čak i sukob koji bi odveo u rat. Guraju toliko snažno i mrze to što ću ja vjerovatno imati dobar odnos sa Putinom. Nama (Americi) ide MNOGO bolje nego bilo kojoj drugoj zemlji! Samit sa Rusijom je veliki uspjeh, osim za pravog neprijatelja naroda, medije koji šire lažne vijesti", tvitovao je Tramp.

Brojni američki parlamentarci kritikovali su Trampa zbog njegovih izjava nakon susreta, kojima je izrazio sumnju u uticaj Rusije na izbore u SAD 2016. godine, a bivši i aktuelni zvaničnici obavještajnih službi se takođe nijesu složili sa mnogim od njegovih izjava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.