70.000 eura za NVO u Herceg Novom
Foto: Opština Herceg Novi

Potpisani ugovori

70.000 eura za NVO u Herceg Novom

Predstavnici hercegnovskih nevladinih organizacija, njih četrdesetak danas su u Opštini Herceg Novi potpisali ugovore o finansiranju projekata.

Lokalna uprava je ove godine sa 70.000 eura podržala 45 projekata nevladinog sektora, koji se tiču kulturne baštine, razvoja lokalne zajednice, omladine i starih lica, podrške osobama sa invaliditetom, edukacije, sporta i zaštite životne sredine, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Na ovaj način, kako se navodi, Opština Herceg Novi nastavlja praksu podrške radu i razvoju nevladinih organizacija, prepoznajući njihov značaj, pokretačku snagu i orjentisanost ka napretku lokalne zajednice kojoj pripadaju.

Istaknuto je da komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama nije imala lak zadatak prilikom ocjenjivanja projekata i programa rada, kazao je nakon potpisivanja sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić.

Kako je obrazložio, ukupna sredstva Budžetom opredijeljena za ovu namjenu raspodijeljena su poštujući Odluku o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, i to projektima nevladinih organizacija koje su se ranije pokazale kao dobar saradnik lokalne uprave u različitim oblastima, a ove godine su se javile na Konkurs i podnijele urednu dokumentaciju.

Ističe se da su ugovori  potpisani na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za 2018. godinu, koja je donijeta je u skladu sa Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama i nakon raspisanog Javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Herceg Novi opredijeljenih nevladinim organizacijama u 2018. godini.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.