Milačić: Pozdravljamo Trampovu izjavu; šta ćemo mi u NATO-u
Marko Milačić

Povodom šale o trećem svjetskom ratu

Milačić: Pozdravljamo Trampovu izjavu; šta ćemo mi u NATO-u

Predsjednik SAD Donald Tramp uzrdmao je Crnu Goru jučerašnjim izjavama. S obzirom na karikaturalna saopštenja pojedinih partija na tu temu, Prava Crna Gora ima drugačije viđenje, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

„Naime, Donald Tramp je, pored očigledne šale o trećem svjetskom ratu, na jedno sasvim normalno i logično pitanje voditelja koje glasi: ‘Zašto bi moj sin išao da ratuje u Crnu Goru?’ – odgovorio ‘ne znam šta da kažem, i ja se isto pitam’. Tim odgovorom je, dakle, ušao u zonu istomišljeništva sa protivnicima NATO članstva, koji se već godinama pitaju slično pitanje: zašto bi crnogorski vojnici išli da ratuju po bijelom svijetu, navodno braneći ljude koje do juče nisu mogli pronaći ni na mapi?“, istakao je Milačić.

Kako je naveo, sa druge strane, čitava Đukanovićeva, pa i pojedinaca iz opozicije, dugogodišnja propaganda oko NATO-a je bazirana na navodnoj bezbjednosti i zaštiti, koju sada i predsjednik najjače NATO članice – dovodi u pitanje, koja ovim počinje da bude demistifikovana i počinje da pada u vodu.

Kako je kazao, Tramp potpuno zdravorazumski i kao poslovan čovjek razmišlja: zašto bi njegova zemlja sa ogromnim novcem finansirala navodnu bezbjednost drugih država, time sebe ujedno uvlačeći u raznorazne rizike?

"Takođe, vrlo važno je istaći i tajming ove izjave koja dolazi maltene dan nakon susreta Trampa i predsjednika Ruske federacije, Vladimira Putina, koji je, simbolički, ali i suštinski označio početak ere otopljavanja američko-ruskih odnosa – dok se zvanična crnogorska vlast i dalje trudi da pokaže koliko smo ugroženi od te iste Rusije, i tog istog Putina“, istakao je.

Milačić napominje, da dok „domaći klintonovci u vlasti i opoziciji, zajedno sa pro-američkim NVO sektorom, kritikuju Donalda Trampa, time želeći da ispadnu veći katolici od Pape, Prava Crna Gora upućuje skromnu podršku američkom predsjedniku, jer ništa (ne uzimajući u obzir šalu oko trećeg svjetskog rata) nije pogrešno rekao“.

„Naprotiv, postavio je logično pitanje, koje postavlja i većinski dio stanovništva koji je protiv NATO saveza, koje preformulisano glasi: ‘Šta ćemo mi tamo?’", kazao je.

Prava smatra da je koncept neutralnosti državni mehanizam koji garantuje istinsku bezbjednost i sigurnost, a što pokazuju iskustva neutralnih zemalja, članica EU, ističe Milačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.