Upozorenje EK: Izlazak Britanije iz EU mogao bi da izazove velike poremećaje
Ilustracija

Upozorenje EK: Izlazak Britanije iz EU mogao bi da izazove velike poremećaje

Evropska komisija (EK) pozvala je danas zemlje Evropske unije (EU) da budu spremne na sve posljedice Bregzita, navodeći da bi izlazak Britanije iz EU mogao da izazove velike poremećaje, piše Rojters.

U saopštenju EK poziva članice i partije da naprave korak dalje i slijede zahtjev Evropskog savjeta od prošlog mjeseca i intenziviraju pripreme na svim nivoima i budu spremne na sve ishode.

Dok Evropska unija radi dan i noć na sporazumu, kojim bi se osiguralo mirno povlačenje Velike Britanije iz EU, Rojters piše da bi izlazak Britanije mogao da izazove velike poremećaje, kao na primjer u trgovinskim lancima.

Portparol EK rekao je da EU želi da bude spremna na svaki scenario, ali nije kazao koji je najizgledniji u ovom trenutku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.