Brajović o NATO-u: Podrška za mudre izbore ne izostaje
Ivan Brajović

Regionalna konferencija “Svi za jednog jedan za sve”

Brajović o NATO-u: Podrška za mudre izbore ne izostaje

Prvu crnogorsku NATO godinu obilježilo je utemeljenje državne politike usmjerene ka daljem progresu i vrijednostima razvijenih demokratija, razvoj partnerskih i dobrosusjedskih odnosa, dalji rad na jačanju vladavine prava i ekonomskog napretka, rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Brajović je otvorio Regionalnu konferenciju “Svi za jednog jedan za sve” u organizaciji Alfa centra, posvećene pitanjima članstva zemalja Zapadnog Balkana u NATO–u.

„Htio bih da akcentujem odgovornost političara u donošenju važnih odluka za budućnost svoje države. Mi smo vlast koja je dala sebi zadatak da kontinuirano upoznaje svoju javnost sa činjenicama i promoviše značaj strateškog partnerstva sa najrazvijenijim državama svijeta. Mi smo političari koji otvoreno govore o obavezama, rizicima i planovima. Većinska Crna Gora je to razumjela i nije podilazila animozitetu dijela javnosti u vezi sa članstvom u Alijansi. Podrška građana za mudre izbore i otvoren pristup ne izostaje. I nama - vladajućoj većini to imponuje, ali nas i dodatno obavezuje", rekao je Brajović.

Podsjetio je da je još od 2006. godine, kada smo pristupili Partnerstvu za mir, bilo raznih dilema u vezi sa budućim članstvom Crne Gore u Alijansi.

"Pored osnovnog pitanja: što će se desiti onog trenutka kada postanemo 29. članica, dilema je bila kako će naše članstvo uticati na odnose u regionu? Odgovor već imamo. U svijetu, a posebno u regionu, prepoznata je uloga Crne Gore u promociji stabilnosti međudržavnih odnosa. Naše članstvo u NATO je podsticaj za region i pokazuje kako napori istrajne male balkanske države daju rezultat", zaključio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.