Za džiju džicu šampione od Ministarstva sporta 18.500 eura

Nagradili osvajače medalja na evropskom prvenstvu

Za džiju džicu šampione od Ministarstva sporta 18.500 eura

Džiju- džicu reprezentativci Crne Gore, na nedavno završenom seniorskom prvenstvu Evrope u Poljskoj postigli su zapažene rezultate, osvojivši ukupno devet medalja i to dvije zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih.

Tim povodom, u Ministarstvu sporta priredjen im je prijem, na kojem je ministar sporta Nikola Janović čestitao crnogorskim džiju-džicu borcima na osvojenim odličjima, ističući da će Ministarstvo sporta u ime Vlade Crne Gore i ovoga puta nagraditi njihova sportska dostignuća.

"Osvajačima medalja na prvenstvu Evrope u Poljskoj, opredijelili smo ukupno osamnaest ipo hiljada eura, u nadi da će se i sa takmičenja koja im predstoje do kraja godine, vratiti sa medaljama"- kazao je ministar Janović, ohrabrujući ih da zadrže kontinuitet u postizanju odličnih rezultata. 

372767163791395459438786845263514236354560n

U ime džiju-džicu reprezentacije, ministru se na prijemu i vrijednoj premiji, zahvalio Dejan Vukčević, koji je na proteklom evropskom prvenstvu, u borbama osvojio prvo mjesto.

"Ovo je još jedan pokazatelj da Ministarstvo sporta cijeni rad svih sportista, nebitno iz kojeg sporta dolazili i da li su to olimpijski ili neolimpijski sportovi", poručio je Vukčević. 

Zlato su slavili i Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović, dok su srebrne medalje pripale Stefanu Vukotiću, Filipu Pešiću, Lidiji Caković i Mariji Kaljević.

Treće mjesto u borbama osvojili su, Mirjana Martinović i Arso Milić, a u Duo classic Mix, Duo show Mix i Duo show Ž, Stefan Vukotić, Lidija Caković, Biljana Mitrović i Anastazija Petrović.

Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i predsjednik Džiju-džicu saveza Ranko Vukotić sa selektorom Milošem Ašaninom, koji su ministru Janoviću zahvalili za pomoć i podršku, čestitajući i usvajanje novog Zakona o sportu, koji će, zaključili su, unaprijediti crnogorski sport i dodatno učvrstiti partnerski odnos koji taj savez ima sa Ministarstvom sporta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.