Dječaci sa Tajlanda prvi put javno o pretrpljenom iskustvu
Dječaci i njihov trener sa crtežom Samana Gunana, koji je poginuo u akciji spasavanja

Jedina konferencija za štampu

Dječaci sa Tajlanda prvi put javno o pretrpljenom iskustvu

Dječaci oslobođeni iz pećine na Tajlandu prvi put su javno govorili o onome što su preživjeli, opisujući „čudesni trenutak" kada su ih ronioci pronašli.

Četrnaestogodišnji Adul Sam je jedini od njih koji govori engleski i rekao je reporterima da je mogao samo da kaže „zdravo" kada su britanski ronioci stigli do njih.

Dječaci su bili zarobljeni u pećini Tam Luang više od dvije nedjelje.

Iz bolnice su otpušteni u srijedu i sada su na putu ka kućama.

Dvanaestorica dječaka, koji su članovi fudbalskog tima „Divlji Veprovi" prisustvovali su konferenciji za medije u prostorijama kluba.

Dečaci su na konferenciji sjedjeli sa roniocima koji su pomogli u njihovom spasavanju.

Jedan dječak je opisao kako su živjeli samo na vodi koja je kapala sa kamenja u pećini. „Voda je čista", rekao je. „Nijesmo imali hrane".

Dječaci su rekli i da su naučili dosta iz svojih muka. Jedan od njih je kazao da „će biti pažljiviji i da će živjeti punim plućima". Drugi je dodao: „Iz ovoga sam naučio da moram da budem mnogo strpljiviji i jači."

Trener, koji je bio sa dječacima u pećini, je odao počast Samanu Kunanu, roniocu koji je stradao tokom operacije spasavanja, prenosi BBC.

„Impresionirani smo time što je Saman dao svoj život pokušavajući da nas spase. Kada smo čuli vijest o njegovoj pogibiji, bili smo šokirani", kazao je.

Kako je na konferenciji objasnio zvaničnik oblasti Čang Rai, ovo je „jedini intervju dječaka za medije", te ih u narednom periodu više neće biti.

„Želimo da djeca žive svoje živote, bez ikakvih uznemiravanja", rekao je psihijatar novinarima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.