Tajlandski dječaci: Nismo imali hrane, samo smo pili vodu

Izašli iz bolnice

Tajlandski dječaci: Nismo imali hrane, samo smo pili vodu

Dvanaest dječaka i njihov fudbalski trener koji su spašeni iz pećine na sjeveru Tajlanda pojavili su se na konferenciji za novinare, a njihov ulazak je praćen aplauzom predstavnika medija i učesnika konferencije.

Dječaci su demonstrirali svoje vještine rukovanja loptama u specijalnom minijaturnom fudbalskom terenu postavljenom u hodniku gdje se održala konferencija za medije, prenosi Anadolija.

Zagrlili su svoje prijatelje prije nego što su se vratili na svoja mjesta s ljekarima i ostalima koji su im pomogli tokom spašavanja.

Ljekari su odgovarali na pitanja i rekli su da su dječaci zdravi. Ljekari su takođe, naveli da su dječaci u prosjeku dobili oko tri kilograma nakon što su prošle nedjelje spašeni iz pećine.

Rečeno je da su tokom više od dvije sedmice boravaka unutar pećine izgubili u prosjeku po četiri kilograma.

Na početku konferencije tim se predstavio počevši sa Akeom, 25-godišnjim trenerom. Nakon toga su mediji pitali zašto su ušli u pećinu? Trener Ake je rekao da su svi pristali da idu u pećinu. 

 

#ThaiCaveRescue - 12 Thai boys and their soccer coach rescued from a flooded cave in Thailand leave hospital. They're due to speak at news conference laterhttps://t.co/H6tFf8oHQv pic.twitter.com/gWPwDEoxw2

— BBC News (World) (@BBCWorld) July 18, 2018

”Nikada nismo bili u pećini, već smo objavili na Facebooku. Vidjeli smo kako voda ulazi u pećinu i razmišljali o napuštanju pećine. Znali smo da smo zarobljeni na povratku. Morali smo da se pokvasimo i plivamo. Svi smo znali da plivamo. Nije tačno da nismo znali da plivamo. Nakon treninga fudbala često plivamo”, rekao je Ake.

Kada su shvatili da su zarobljeni jedan dječak je rekao da je mislio na svoju majku.

”Nismo imali hrane, samo smo pili vodu”, rekao je drugi dječak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.