Komemoracija Jaši Alfendariju u ponedjeljak
Jaša Alfandari

Komemoracija Jaši Alfendariju u ponedjeljak

Komemoracija povodom smrti predsjednika Jevrejske zajednice Crne Gore Jaše Alfandarija, biće održana u ponedjeljak, 23.07. 2018. godine, s početkom u 11 sati, u kongresnoj sali stare zgrade Vlade, Jovana Tomaševića br. 2. Podgorica.

Jaša Alfandari ostaće upamćen kao veliki prijatelj Crne Gore, obnovitelj i ujedinitelj religijskog života Jevreja na ovim prostorima, kao erudita i humanista.

Imao je nemjerljivu ulogu u razvijanju dobrih međuljudskih i međureligijskih odnosa, i u afirmaciji prava ne samo pripadnika manjinskih nacionalnih i vjerskih zajednica. Njegova zalaganja za bolji i pravedniji svijet posebno su došla do izražaja u Crnoj Gori.

Alfandari je rođen u Subotici 28. avgusta 1946. godine. Najveći dio života proveo je u Izraelu, gdje je obavljao poslove od značaja za tu državu.

Posljednjih 25 godina proveo je u Crnoj Gori, gdje je formirao Jevrejsku zajednicu, koja je zahvaljujući njegovom radu i aktivnostima postala prepoznatljiva na samo u regionu, nego i u čitavom svijetu.

Iza sebe je ostavio suprugu, petoro djece i šestoro unučadi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.