Guverner američke savezne države Mejn posjetio “Plantaže”

Guverner američke savezne države Mejn posjetio “Plantaže”

Kompanija "13.Jul-Plantaže" imala je čast da ugosti guvernera američke savezne države Mejn Pola Lepejdža, koji ovih dana boravi u prvoj radnoj posjeti Crnoj Gori. Važni gost u posjetu Plantažama došao je u pratnji Abasadorke SAD-a Margaret En Ujehara, bliskih saradnika i kolega iz ambasade u Podgorici.

Uvažene   goste   dočekala   je   izvršna   direktorica   kompanije  Verica   Maraš   i   direktor Izvoza Plantaža Milan Milutinović, koji su tokom kratkog obilaska podruma Šipčanik gostu predstavili istorijat kompanije, potencijal danas najvećeg vinograda u Evropi u jednom kompleksu, kao I brojne uspješne aktivnosti kompanije, od organizovane proizvodnje loznog sadnog materijala,preko  proizvodnje  premium   vina,   rada   na   usavršavanju autohtonog sortimenta, dougostiteljskih kapaciteta i rada na razvoju vinskog turizma.

Po   završetku   obilaska  Šipčanika i najvećim dijelom priče no  kapacitetima kompanije, načinima proizvodnje i prodaje, ali i degustacije crnogorske najpoznatije rakijeKruna, gostima je priređen radni ručak tokom kojeg se razgovaralo o dobroj saradnji dvijezemlje i mogućnostima poboljšanja ovih veza.

Ovom prilikom iskazano je i veliko interesovanje za izvoznu strategiju kompanije - njen nastupna   velikom   tržištu   SAD-a,   kontakte   distributera   i   rezultate   ostvarene   do   sada   na   ovomznačajnom tržištu, uz preporuke i sugestije za dalje napredovanje. Gosti su inače, prije samog dolaska u Crnu Goru i posjete kompaniji, imali informaciju o Crnogorskom Vrancu na komekompanija godinama uspješno gradi, kako domaću tako i izvoznu priču, pa su ovom prilikom uputili pohvale na račun ove inicijative i poslovnih odluka, koje iz nje proizilaze iz, a kojima sesvakako na pravi način  kroz visoko-kvalitetan poljoprivredno-prehrambeni proizvod predstavljaju ne samo Plantaže već i država u cjelini.

Gostima su po završetku posjete uručena posebna poklon pakovanja vina uz obećanje da ćemenadžment vrlo rado prihvatiti poziv za  posjetu državi Mejn, gdje će, sigurni smo, biti ikonkretnijih poslovnih odluka kojima će se vina crnogorskog najvećeg brenda naći kako natržištu ove, tako i ogromnom prostoru ostalih američkih država.

Ova važna posjeta kompaniji još jedan je u nizu poslovnih poteza kojima se nastoji predstaviti vinogradarsko-vinski potencijal Crne Gore i ostvariti novi kontakti kojima će se poboljšati ekonomske veze Crne Gore i važnih izvoznih tržišta na kojima Plantaže realizuju oko 65% svoje ukupne proizvodnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.