Evo šta će poslanici pitati Markovića
Duško Marković

Sjutra premijerski sat

Evo šta će poslanici pitati Markovića

Predsjednik Vlade Duško Marković odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Predsjednik kluba Demokratske partije socijalista, Miodrag Vuković, pitaće Markovića da saopšti rezultate posljednjeg susreta sa premijerima Zapadnog Balkana, koji je bio prije desetak dana u Londonu.

"Šta su očekivanja Vlade Crne Gore od Berlinskog procesa, posebno imajući u vidu pitanja stabilnosti, ekonomije, povezivanja nauke i novih prilika za mlade", pitanje je Vukovića.

Poslanika Demokratskog fronta, Andriju Mandića, interesuje da li su nadležni organi preduzeli nešto protiv, kako se navodi u pitanju, "ostrašćenih pripadnika drugih konfesija koji su se okupili da fizički spriječe pravoslavnog mitropolita da služi liturgiju na temeljima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču".

Mandić će pitati Markovića zašto je Vlada onemogućila mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da činodejstvuje u hrišćanskom hramu koji je pod njegovom duhovnom jurisdikcijom.

U ime Kluba manjinskih partija, Genci Nimanbegu, pitaće Markovića kako Vlada i on lično cijene rezultate ostvarene implementacijom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

"Koji su preliminarni zahtjevi koji su upućeni za legalizaciju objekata do roka, 15. jula", navodi se u pitanju Nimanbegua.

Njega zanima i kako premijer ocjenjuje rad inspekcijskih organa od usvajanja Zakona do danas i šta je uzrok zbog kojeg divlja gradnja usvajanjem ovog zakona, kako je rekao, ne da se nije zaustavila, već je primila novi zamah.

U ime kluba poslanika Socijaldemokrata i Liberalne partije, Mićo Orlandić, pitaće premijera šta Vlada preduzima ili će preduzeti da se konačno učini izvjesnim izdavanje enciklopedije Crne Gore i koliko je sredstava do sada utrošeno za tu namjenu.

Poslanik Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić, pitaće Markovića da li je Vlada sposobna da se suoči sa ubrzanim pogoršanjem života građana i strukturalno neodrživim stanjem ekonomije ili "da bude voljno ili nevoljno dio poharne ekonomije Crne Gore".

Na dnevnom redu zasjedanja, pored premijerskog sata, su i poslanička pitanja.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.