Katnić: Osjećam se sigurnim, činimo sve da učinioci krivičnih djela  budu otkriveni i dovedeni pred sud pravde
Milivoje Katnić

Kriminalne grupe planirale likvidaciju glavnog specijalnog državnog tužioca

Katnić: Osjećam se sigurnim, činimo sve da učinioci krivičnih djela budu otkriveni i dovedeni pred sud pravde

Članovi kriminalne grupe koje Specijalno tužilaštvo sumnjiči za vršenje više krivičnih djela, među kojima su i planiranje likvidacija nekoliko pripadnika bezbjednosnih službi i članova suprostavljenih kriminalnih grupa, navodno su planirali likvidaciju glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Katnić je za RTCG saopštio da se osjeća apsolutno sigurnim.

U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage navodi se da su pojedine osobe višečlane kriminalne grupe, između ostalog, bile zadužene i za praćenje glavnog specijalnog tužioca, te se istražuje da li je i Katnić bio njihova meta, nezvanično saznaje TVCG.

Kako je u pitanju tajni predmet, glavni specijalni tužilac nije htio da komentariše te navode.

"Jedino što mogu da kažem je da se osjećam sigurnim, te da sve činimo, kako ja kao glavni specijalni tužilac, tako i Specijalno policijsko odjeljenje i Specijalno državno tužilaštvo a koje je dio samostalnog i jedinstvenog Državnog tužilaštva Crne Gore da se sigurnim i bezbjednim osjećaju i svi građani Crne Gore, a da nasuprot tome učinioci krivičnih djela nemaju mira dok ne budu otkriveni i dovedeni pred sud pravde", saopštio je za RTCG, Katnić.

Do sumnji u planiranje likvidacije Katnića, istražitelji su došli na osnovu iskaza ali i drugih dokaza. Kako se navodi, uhapšena grupa je pripremala ubistva i policijskih inspektora i nekoliko službenika agencije za nacionalnu bezbjednost.

Izvor: Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.