Usijajte kupatilo: Sami napravite rastvor za fuge
Foto: Ilustracija

Izloženo oštećenjima

Usijajte kupatilo: Sami napravite rastvor za fuge

Uslijed vlage, pare i promjene temperature, zid na kome su postavljene keramičke pločice u kupatilu izložen je oštećenjima. Već poslije nekoliko godina fuge dobijaju drugu boju. Kako ih očistiti?

Prema riječima keramičara Nikole Đurića, da ne biste kupovali skupa hemijska sredstva, možete sami da napravite kvalitetan deterdžent. 

"U kupatilu je prisutna vlaga, a u kuhinji isparenja. Masa za fugovanje od kondenzacije i isparenja može da požuti", savjetuje Đurić. 

Za deterdžent za čišćenje fuga potrebni su sedam šoljica vode, pola šolje sode bikarbone, trećina šolje soka od limuna i četvrtina šolje vinskog sirćeta. 

Sačekajte nekoliko sati da se rastvor homogenizuje. Sunđerom ili krpom utrljajte rastvor po linijama fuge dok se ne očiste, prenose Novosti. 

Kako da pločice ostanu što duže čiste? Nanesite preko pločica i fuga sloj voska za automobile. Na taj način ćete spriječiti da se prljavština lijepi za njih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.