Od 13. do 15.jula MA prevezao ukupno 10.148 putnika
Ilustracija

Bilježi se trend rasta

Od 13. do 15.jula MA prevezao ukupno 10.148 putnika

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Erlajns (MA) je u prvoj polovini jula prevezao 46.013 putnika, što je za 6.116 putnika ili 15,33 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako se navodi u saopštenju kompanije,samo u redovnom saobraćaju, gdje MA leti ka 15 destinacija prevezeno je 39.446 putnika, što je za 3.777 putnika ili 11% više u odnosu na isti period prošle godine.

"Čarter saobraćaj bilježi porast od skoro 43% u odnosu na isti period prošle godine, pa je MA za 15 dana jula u toj kategoriji prevezao 3.118 putnika. U code share saobraćaju je prevezeno 3.449 putnika", saopšteno je iz MA.

Iz kompanije ističu i rezultat koji je postignut tokom praznika Dana državnosti 13. jula.

"Od 13. do 15.jula, MA je prevezao ukupno 10.148 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. Od čega je 8.815 putnika prevezeno u redovnom saobraćaju, gdje je procenat popunjenosti putničke kabine iznosio 81%", piše u saopštenju.

Iz Montenegro Erlajnsa navode da je kompanija i u julu, kao i prethodnih mjeseci nastavila pozitivan trenda rasta broja putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

"Tako da nam to daje pravo na očekivanje da će se taj trend nastaviti i u periodu koji nam slijedi, uprkos jakoj konkurenciji. Planiramo da u toku ove ljetnje sezone, od 01. juna do 30. septembra, prevezemo više od 350.000 putnika", saopšteno je iz MA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.