Prostitutka puštena iz zatvora, ima 24 sata da napusti Srbiju
Foto: Ilustracija

Nije HIV pozitivna

Prostitutka puštena iz zatvora, ima 24 sata da napusti Srbiju

Prostitutka Fatema Alesi (38) iz Jordana, koja je uhapšena prije 20 dana u Beogradu, puštena je danas iz ženskog zatvora u Požarevcu.

S obzirom na to da je riječ o stranoj državljanki kojoj je izrečena mjera zabrane boravka u Srbiji, ona nakon napuštanja zatvora ima rok od 24 sata da napusti državu. U slučaju da to ne uradi i da nastavi sa prostitucijom, biće ponovo poslata kod prekršajnog sudije.

Ukoliko ne bude imala novca da plati još jednu novčanu kaznu, sudija će joj opet izreći zatvorsku kaznu, ali u dužem vremenskom trajanju.

Kako je Telegraf pisao, Fatema je posljednje vrijeme boravila oko Glavne autobuske stanice u Beogradu, uglavnom u parku kod Ekonomskog fakulteta, a prije toga je bila u centrima za azil Subotica i Principovac, gdje je seksualne usluge pružala migrantima i lokalnim Srbima. Kako su pojedini mediji prenijeli, pretpostavlja se da je zarazila više od 500 mušterija. Ali, rezultati koji su stigli tokom njenog boravka u zatvoru, pokazali su da nije HIV pozitivna.

Prilikom potrage i svjedočenja migranata, pojedinci su, da bi je zaštitili, izjavljivali su da su je neki drugi migranti ubili da skrenu policiju s traga.

Prostitutku je pronašla žandarmerija, a kako nije imala da plati prekršajnu kaznu, poslata je u ženski zatvor u Požarevcu.

Ona još uvijek nije dobila krivičnu prijavu za ugrožavanje zdravlja, jer je potrebno da se dokaže da je nekoga stvarno inficirala. Fatema je dobila prekršajnu kaznu za ilegalni boravak u Srbiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.