Plav: Rasvijetljene krađe počinjene na štetu manastira Svete Trojce
Foto: Screenshot

Podnijeta krivična prijava

Plav: Rasvijetljene krađe počinjene na štetu manastira Svete Trojce

Policija je identifikovala lice koje je počinilo tri krivična djela krađa na štetu Budimljansko – nikšićke eparhije, manastira Svete Trojce u Plavu. Protiv osumnjičenog lica podnijet poseban izvještaj kao dopuna kriivčne prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog lica, zbog sumnje da je počinilo ova krivična djela.

Naime, službenici OB Plav su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu  u Plava podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv D.Đ. (35) iz Plava zbog osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela krađa na štetu štetu Budimljansko – nikšićke eparhije, manastira Svete Trojce u mjestu Brezojevice, Opština Plav.

"On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio u periodu od 24.06.2018. godine do 13.07.2018. godine, na način što je sa stalka gdje je položena ikona, i mjesta gdje vjernici ostavljaju dobrovoljne novčane priloge, koristeći odsustvo sveštenika i vjernika, u tri navrata otuđio novac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

On je sumnja se, 24.juna, otuđio iznos od oko 130 eura, 26.juna je sumnja se otuđio neodređeni iznos, dok je 13.jula, kako se sumnja, otuđio 160 eura.

Prethodno je na društvenim mrežama objavljen i snimak poslednje krađe: 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.