Najbolji prvotimci Budućnosti u brzopoteznom šahu
Foto: PRISMA

Prvenstvo Crne Gore

Najbolji prvotimci Budućnosti u brzopoteznom šahu

Povodom dana državnosti održano je Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu na kojem je trijumfovao crnogorski velemajstor, prvotimac Šah kluba Budućnost i redovni član crnogorske reprezentacije Nikola Đukić, sa 11,5 poena.

Đukić je bio najbolji u konkurenciji 63 igrača, sa poenom prednosti ispred klupskog druga inter majstora Blaža Kalezića (10,5 poena). Treći je bio, takođe član Budućnosti, fide majstor Vladimir Pajković (10 poena), četvrti fide majstor Aleksandar Tomić (9,5 poena), a peti inter majstor Predrag Nikač (9 poena), još jedan prvotimac Budućnosti, saopšteno je iz PRISMA-korporativne komunikacije, ovlaštene agencije za odnose sa javnošću šahovskog kluba „Budućnost”                                .

Kako se navodi, najbolji omladinac bio je Dario Alivodić, takođe izdanak šahovske škole Budućnosti, kao i najbolja u ženskoj konkurenciji Nikolina Koljević, dok je najbolji veteran bio Jovan Pejović.

Prvenstvo se igralo u 13 kola po Švajcarskom sistemu, a organizator je bio Šahovski savez Crne Gore, dok je pokrovitelj Ministarstvo sporta.

Brzopotezni šampionat je bio uvertira za 70. pojedinačno seniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu za muškarce, koje će se održati od 20. do 30. jula u Baru, a favorite su ponovo prvotimci Budućnosti, te seniorsko prvenstvo za žene koje će se od 20. do 26. jula održati u u Pljevljima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.