Dišite pravilno i zaboravite tablete za smirenje
Foto: Ilustracija

Tehnika opuštanja

Dišite pravilno i zaboravite tablete za smirenje

Jedna od učinkovitih tehnika opuštanja, koju već vijekovima praktikuje indijska ajurvedska medicina, je tehnika koja se odnosi na disanje.

Jedna od učinkovitih tehnika opuštanja, koju već vjekovima praktikuje indijska ajurvedska medicina, jeste tehnika koja se odnosi na disanje, koje se u stresnim situacijama mijenja te tako dodatno pojačava negativne emocije

Ako želite da probate najjednostavniju tehniku opuštanja, onda učinite sljedeće: 

- Vježba kreće u trenutku kada je geometrijski oblik sveden na vodoravnu liniju i upravo tada kreće vaš udah.

- Udah i izdah ponovite 5 puta, napravite minut pauze, te ponovite postupak još tri puta.

Disanjem se pomjera dijafragma, a njeno kretanje 'masira' unutrašnje organe te tako poboljšava probavu i reguliše rad bubrega, prenosi Espreso. 

Pravilno disanje iz tijela izbacuje toksine, djeluje i na nervn sistem, te tako može značajno smanjiti osjećaj napetosti i bola.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.