Crnogorska postaje dio vlasti u Budvi
Budva

Danas sjednica

Crnogorska postaje dio vlasti u Budvi

Sjednica Skupštine Opštine Budva, koja je do sada tri puta prekidana zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za danas.

Opštinski odbor crnogorske u Budvi, sinoć je većinom glasova, odlučio da prihvati ponudu vladajuće koalicije i uđe u vlast u tom gradu. 

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore saopštio je sinoć da je prihvatio da u aktuelnu lokalnu vlast uđe i Crnogorska.

Sjednica je zakazana četiri dana uoči isteka Vladinog roka za uvođenje prinudne uprave.

Odbornik Stevan Džaković otkazao je podršku vladajućoj koaliciji, bojkotujući rad lokalnog parlamenta, zbog čega duže od pola godine nije bilo kvoruma za održavanja sjednice Skupštine.

Vlada je u međuvremenu dala rok do 21. jula da bude riješena kriza vlasti ili će uvesti prinudnu upravu.

Vlasti u Budvi vrše Demokrate, Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demos i koalicija URA, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije.

Budvanska vlast je u međuvremenu Crnogorskoj, koja ima tri odbornika, ponudila da uđe u koaliciji, kako bi izbjegli uvođenje prinudne uprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.