Veličanstveni doček za prvake svijeta: Ne zaboravite odakle dolazite(FOTO)

Veličanstveni doček za prvake svijeta: Ne zaboravite odakle dolazite(FOTO)

Fudbalerima reprezentacije Francuske, koji su osvojili zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, danas je uJelisejskoj palati upriličen svečani doček.

 

Zlatne fudbalere Francuske i selektora Didije Dešan ispred palate su dočekali predsjednik Emanuel Makron i prva dama Francuske Brižit Makron.

Francuski reprezentativci su u predsjedničku palatu donijeli i pehar koji su osvojili u finalu protiv Hrvatske.

2018071623149141135716969Web

Foto:AA

Pobjednička fudbalska reprezentacija Francuske stigla je otvorenim autobusom na prepuna Jelisejska polja, dok su nad Parizom avioni raspršivali boje nacionalne zastave, a više od hiljadu građana koji su dočekali pobjednike Svjetskog prvenstva veselo su im klicali.

2018071623149141135716970Web

Foto:AA

Ušavši u francusku predsjedničku palatu, kapiten i golman Igo Loris, sa zlatnim trofejom u rukama, i trener Didije Dešan prvi su pozdravili predsjednika Francuske Emanuela Makron ai njegovu suprugu Brižit na crvenom tepihu ispred Jelisejske palate.

- Hvala što ste nam donijeli ovaj pehar. Hvala što ste nas učinili ponosnim, što ste uložili toliko truda. Hvala što ste bili jedinstveni. Hvala vašim porodicama koje su ovde, trenerima i timovima - rekao je predsjednik Francuske u obraćanju članovima reprezentacije, uz poruku da se ne mijenjaju, jer „ova ekipa je lijepa” i da „nikada ne zaborave odakle dolaze”.

2018071623149141135716973Web

Foto:AA

Okupljenim građanima ispred predsjedničke palate obratio se igrač sredine terena Pol Pogba, uzviknuvši „Napred Plavi, napred”, otpjevao je i nekoliko pjesama, pa mikrofon predao Benžamenu Mendiju.

Igrači i njihovo osoblje pjevali su, između ostalog, i čuvenu pjesmu Glorije Gejnor „Aj vil srvajv” (Preživeću).

Uz zvuke „Marseljeze”, igrači francuske reprezentacije, svi u plavim odijelima i bijelim košuljama, potpisivali su autograme mnogobrojnoj djeci koja su došla da ih dočekaju, dok je Makron pravio „selfije” sa pobjednicima.

17franceparade6

Inače, na zvaničnom Tviter nalog francuske reprezentacije objavljeno je da će igrači cijelo veče provesti u Jelisejskoj palati.

Francuska je sinoć u finalu Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji na moskovskom stadionu "Luznjiki" savladala Hrvatsku rezultatom 4:2.

Francuzi su tako ponovili uspjeh sa SP-a 1998. godine kada su kao domaćini postali svjetski prvaci, a Hrvatska je osvajanjem srebra učinila korak dalje od trećeg mjesta kojeg su takođe osvojili na SP-u 1998. godine.

Treće mjesto na mundijalu u Rusiji osvojila je Belgija, koja je rezultatom 2:0 savladala Englesku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.