Ostvarivanje evropskog kvaliteta života zahtjeva angažman čitavog društva
Pažin sa delegacijom Evropskog parlamenta u Podgorici

Iz EP pozdravili stoprocentnu usaglašenost vanjske politike CG sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU

Ostvarivanje evropskog kvaliteta života zahtjeva angažman čitavog društva

Vjerujem da će odgovornost sa kojom Vlada i pravosuđe sprovode reforme iz oblasti vladavine prava naići na jednako odgovoran odnos svih stranaka u Skupštini kako bi Crna Gora održala dobru dinamiku u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta danas u Podgorici.

„U vrijeme kada ulazimo u posljednju i najzahtjevniju fazu pristupanja Evropskoj uniji, moramo državama članicama i građanima Evropske unije ponuditi ubjedljive argumente da je Crna Gora društvo u kojem važe evropska demokratska pravila. Zato je neophodno da svi društveni akteri svoje pojedinačne ciljeve i ambicije podrede opštem cilju ostvarivanja evropskog kvaliteta života za sve građane Crne Gore,“ naglasio je Pažin. 

Na sastanku održanom uoči sjednice Parlamentarnog odbora Crne Gore i Evropske unije za stabilizaciju i pridruživanje, Pažin je pozdravio visok stepen interesovanja institucija i država članica EU za politiku proširenja i izrazio očekivanje da napredak zemalja kandidata bude zasnovan na individualnim rezultatima u sprovođenju reformi.

20180716PPVZoranPazindelegacijaEvropskogparlamentaFOTO5

Korumbašev i Pažin

On je izrazio uvjerenje da će konkretnim rezultatima u oblasti vladavine prava, dinamičnim ekonomskim rastom, koji je u prvom kvartalu ove godine dostigao 4,5%, i daljim jačanjem institucija, Crna Gora zavrijediti podršku evropskih partnera za brži napredak u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Šef delegacije Evropskog parlamenta europoslanik Peter Korumbašev ukazao je na značaj dijaloga u crnogorskom parlamentu i pune funkcionalnosti zakonodavne vlasti za sprovođenje zahtjevnih reformi na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Predstavnici Evropskog parlamenta pozdravili su naročito stoprocentnu usaglašenost vanjske politike Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, kao i konstruktivan i odgovoran prisup u regionalnoj politici koji je rezultirao uspješnom ratifikacijom sporazuma o granici sa Kosovom.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.