Kolić: Rijeka Tara i nacionalni park Durmitor ogromno blago, koje uništavamo
Dženan Kolić

Da li turisti koji dolaze na rafting plaćaju takse od 10 eura kako bi gledali smeće?

Kolić: Rijeka Tara i nacionalni park Durmitor ogromno blago, koje uništavamo

Svjedoci smo, kako mi, tako i strani turisti, da je rijeka Tara, kao i nacionalni park Durmitor, ogromno blago, čiji potencijal ne koristimo u dovoljnoj mjeri, čak naprotiv, radimo sve što je u našoj mogućnosti da uništimo i to što imamo, saopštio je Dženan Kolić, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore. .

Prema njegovim riječima, Nacionalni park Durmitor sa kanjonom rijeke Tare nalazi se na UNESCO-voj Listi svjetske prirodne baštine, "ali samo našom pažnjom i domaćinskim odnosom prema ovom prirodnom blagu učinićemo da tako i ostane".

Kolić pita direktora Javnog preduzeća za nacionalne parkove (JPNPCG), da li turisti koji dolaze na rafting Tarom, plaćaju takse od 10 eura kako bi gledali smeće, koje se nalazi duž kanjona.

"Ako se sredstva od taksi i ulaznica ne usmjeravaju na čuvanje nacionalnog parka, gdje se onda usmjeravaju? Kako će se ministre održivog razvoja  zatvoriti  Poglavlje 27, kada znamo da se deponija kod Mojkovca nalazi tik uz obalu bisera Evrope i koje mjere će preduzeti da se ovo pitanje ili ovaj problem riješi?", zaključuje se u saopštenju Kolića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.